BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 8 April 2013

akhirnya aku berjaya. ! saat ini tiada apa yang bisa aku lakukan melainkan teruskan perjalanan yang sememangnya sudah ditakdirkan buat diriku. kesalahan aku ialah membenarkan diriku mempercayai insan lain sekali lagi. tatkala ini amat pedih aku rasakan.. jika anda seorang sahabat yang sejati,anda tidak akan pernah bertanya KENAPA ? malahan kau akan selalu menyokongnya tidak kira apa sahaja keputusan yang dilakukan ? itulah SAHABAT namanya. saling mempercayai,bukan saling mementingkan diri sendiri. sekarang ini,aku tahu siapa yang akan bersama aku jika aku membuat keputusan sebegini rupa.. Sahabat ialah seseoarang yang bole menilai baik buruk kita. bukan sahabat yang hanya mahu difahami sahaja,tetapi harus memahami. berjanji memang bisa,tapi mengotakan janji. dimana kalian tatkala aku memerlukan.... dosa adalah ujian,sekarang ini Tuhan telah memberikan kita ujian. biarlah,berdiam diri lebih baik daripada berkata-kata,kerana banyak berkata jalannya dusta. akhirnya ia memakan diri kita sendiri. maafkan aku kerna melukakan. benarkah anda terluka ? fikirlah sebaiknya....... tapi aku tidak akan menyalahkan kau sahabat,antara aku dan dia,kau harus memilih dia kerana itulah kenyataanya. aku kecewa kerana membenarkan diriku mempercayai. kita harus akui bahawa kadang kala manusia overspeech bila berkata kerana mereka berada di dalam keadaan terdesak,tanpa berfikir mereka memebuat keputusan membabi buta,akhirnya hati kita sendiri yang disakiti. Bahagialah kalian,kerna memang itu yang ingin aku lihat. setelah itu aku akan pergi buat selama-lamanya.. hatiku akan tenang melihat kalian bahagia. sykur.. 

Sunday, 10 February 2013

ANTARA SAHABAT & CINTA

OKEY .! mungkin ramai yang tidak mengalami perasaan seperti ini .. GILA ? jatuh hati pada kekasih sahabat sendiri, emm .. Jika kita meletakkan diri kita di dalam keadaan DIA,mungkin sukar untuk membuat keputusan .! Tapi bagi aku pergorbanan itu perlu. Antara sahabat & cinta? aku memilih sahabat . Tentang perasaan kita terhadapnya, biar Tuhan yang menentukannya. ALLAH lebih mengetahui segala-galanya tentang hambanya bukan ? Jadi melukakan hati sahabat kita sendiri..emm,mungkin tidak .! walaupun keadaan ini sama seperti yang sering berlaku dalam novel atau komik.?Tetapi ketahuilah  KEHIDUPAN MANUSIA TIDAK AKAN PERNAH SAMA DENGAN NOVEL.. yang selalunya akan berakhir dengan HAPPY ENDING.. hoho. Apa yang berlaku di sekeliling kita adalah ketentuan Takdir.. Andai dia jodoh kita. InsyaAllah,pasti ada jodoh. yepp. Wahai hamba Allah yang dikasihi tabahkan hatimu menghadapi Ujian Allah..  Jangalah terburu-buru dalam membuat keputusan,fikirlah sedalamnya... Jodoh itu rahsia Allah.. Who knows ?? ....

THE TRUTH IS...

Tidak ku sangka rupa-rupanya aku yang berubah.. bodohnya aku selama ini. Aku tidak tahu apa sebenarnya yang aku harapkan ? Aku juga tidak tahu,apa yang aku inginkan selama ini .! 
Adakah aku berubah selepas peristiwa itu ? YA... Jawapannya mudah,aku tidak mahu terluka . Walaupun kenyataannya aku sedang terluka sekarang ! Aku mahu kembali pada diriku yang asal , tetapi dengan bersikap seperti ini,membolehkan aku memaafkan mereka dan melupakan mereka semua . Dengan bersikap seperti ini bisa membuat aku tidak menjadi seorang yang pendendam . Ya Allah,bantulah aku untuk mencari diriku semula.. aku telah hanyut dibuai oleh peristiwa lalu. Bantulah aku untuk menerima apa yang terjadi dan melepaskan semuannya dengah hati yang terbuka .. Ku ucapkan terima kasih kepada Naz & Big kerana telah memberi nasihat kepadaku . InsyaAllah,semuannya akan terjawab nanti ! BILA ?? Biarlah masa yang menentukan. Aku akan kembali pada asal ! kembali menjadi AINI yang dahulu. Bersabarlah.... Doa & dorongan kalian amat aku perlukan ! Asalkan family & kalian semua berada disisiku,itu semua sudah cukup buat aku .. Ya,itulah jawapannya asalkan.........

Saturday, 9 February 2013

sahabat....

salam., sudah lama tidak ku titipkan cerita . ini ialah cerita yang pertama untuk tahun yang baru ini. mungkin aku telah lupa bahawa dulu aku pernah bahagia ? dan sekarang aku juga bahagia tapi berlainan . banyak peristiwa yang terjadi pada aku pada tahun lalu . tapi itu semua banyak mematangkan aku . terutama tentang persahabatan .mungkin dulu aku terlalu naif dalam mencari sahabat tapi sekarang kau telah mengajar aku . andai dapat ku ucapkan terima kasih kepadamu akanku ucapkan sekarang juga . ini kerana kau telah mengajar aku mengenali siapa kawan dan siapa lawan . ? dalam persahabatan memahami antara satu sama lain adalah suatu keperluan. bukan hanya sebelah pihak sahaja yang harus memahami.,tapi kedua-duanya. TAKE A NOTE PLEASE... mungkin dulu aku hilang kepercayaan kepada manusia di sekelililng aku rentetan peristiwa  itu membuatkan aku takut untuk menaruh kepercayaan kepada kalian semua. tapi aku bangun kerana dua insan ini . akan ku kenang kalian dalam doaku .bohonglah,jika kita tidak pernah terasa hati dengan perangai sahabat2 kita. aku juga pernah merasakannya.. tapi bagi aku DIAM itu perlu,biarlah jangan melenting. sabar itu perlu asalkan niat kita ikhlas insyaAllah tuhan aku tunjukkan jalan buat kita .